)
De klootzakkenboom
Waarom ik een voedselbos begon en wat er daarna allemaal misging (oké, soms ook goed)
- geschreven doorThijs Goverde
- getekend doorBas Blankevoort
informatie
- Verwacht
- 2025
- Genre
- non-fictie, volwassenen
- Aantal bladzijden
- 144 pagina's
- omslagontwerp
- Jelle F. Post
- ISBN
- 9789493374294
- Leeftijd
- volwassenen
Waarom geven wij dit boek uit?
Stikstof, mestoverschot, landbouwbeleid: het nieuws daarover volgen voelt soms als huiswerk. Maar Thijs Goverde heeft een aanstekelijk gevoel voor humor, een kritische geest en verbindt moeiteloos het grote (het wereldwijde ontstaan van de landbouw) met het microscopisch kleine (hoe help je bodemdiertjes de beste humus te maken). Dankzij zijn originele blik en vrolijke pen raak je doordrongen van het belang van een ander soort landbouw.
Heb je flinke zorgen over het klimaat of de agro-industrie? Thijs Goverde ook. Hij koopt twee hectare grond en begint een voedselbos. In razend tempo leert hij dealen met eigenwijze gewassen, schimmels, slakken, jagers en bevers.
In De klootzakkenboom schrijft Goverde in twintig heerlijke hoofdstukken even luchtig als boos, even pijnlijk als vermakelijk over zijn voedselbos en de wereldwijde landbouwontwikkelingen die daarmee samenhangen. Wetenschappelijk tekenaar Bas Blankevoort brengt de klootzakkenboom en andere planten uit dit boek scherp in beeld.
Blauw Gras begint met De klootzakkenboom een reeks non-fictieboeken waarin maatschappelijke thema’s met de helderste pennen beschreven worden.
Grappig en luchtig van toon.
Leerzaam over landbouw, natuur en duurzaamheid.
Thijs Goverde stond met zijn jeugdboek Eenbeen op de longlist van de Vlaamse literatuurprijs De Boon.